fredag 26 mars 2010

pippitröja och tvmys


Idag är jag ledig, SÅ skönt. Har stickat, läst Allt i hemmet och druckit påskmust :-) Nu väntar Let´s dance och mys i soffan. Bilden är början på min pippitröja.

tisdag 23 mars 2010

koftklänning


Nu är bebiskoftan/klänningen klar. Den är stickad i drops garn fabel. Igår var jag och syster och köpte knappar som syddes fast på kvällen. Har inte hunnit blogga så mycket sista tiden, jobbet tar mycket tid just nu. Sen har jag fler större projekt nu som tar längre tid, ska tex börja med en pippitröja till mig själv :-)


Tröjan till fästmannen går framåt, lagom lätt och avslappnande arbete framför tvn.

tisdag 16 mars 2010

lillkofta


Blev klar med lilla koftan i eskimogarn igår kväll. Knapparna köpte jag på Myrorna för ett tag sedan, tycker att dom passade bra. Idag är jag ledig, funderar på promenad, te och stickning :-)

söndag 14 mars 2010

Gotlandströja


Det här är början till fästmannens tröja, varvat slätstickning och mosstickning. Det var länge sen jag stickade (stora) tröjor nu, det har blivit mest mössor och vantar senaste tiden. Nu ska jag göra helg ;-) för som kantor har man helg måndag, tisdag.

fredag 12 mars 2010

garn på posten och små koftor


Så här ser lilla babykoftklänningen ut nu, den är stickad i fabel sockgarn. Tycker att färgerna blir riktigt fina i den här modellen.


Idag fick jag detta paket på posten. Det är garn och mönster till en tröja till fästmannen. Garnet är från favoriten Gotlands ullspinneri.


Har kommit en bit på koftan i eskimogarn, går riktigt fort :-)


Beställde detta mönster på Kofta "uppifrån och ner" från tant kofta. Ska bli riktigt spännande, känns som ett mönster där man kan exprimentera och vara kreativ.

onsdag 10 mars 2010

babystickning och nytt jobb


Det här är början till en liten babykofta, i tjockt garn och rundsticka nr 8. Jag hinner inte sticka så mycket just nu eftersom jag precis börjat mitt nya jobb, men så fort jag kommit in i det så har jag nog mer tid.

måndag 8 mars 2010

Sunshine award

 

Jag har fått en award från snälla nystan och papper, jag blev SÅ glad.

The Sunshine Blog Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blog world. The rules for accepting the award are:

1. Put the logo on your blog or within your post.
2. Pass the award to 12 bloggers.
3. Link the nominees within your post.
4. Let them know they received this award by commenting on their blog.
5. Share the love and link to the person from whom you received this award.

Det finns jätte många bloggar som jag tycker lämnar solsken efter sig. Här är några som jag tycker om speciellt mycket.


söndag 7 mars 2010

tvåändstickning och tårta


Här är resultatet av min vilja att lära mig tvåändsstickning. Det är verkligen jätte kul och jag tycker att det går bättre och bättre. Jag ska göra en till pulsvärmare sen funderar jag på att brodera något, vi får se. Eftersom fästmannen fyller år idag har vi haft tårtkalas, mycket trevligt :-)

lördag 6 mars 2010

tulpaner och gröna vårskott

 

 Rosa tulpaner, och kvistar med små gröna skott, nu börjar vårkänslorna komma.


  

Till och med stickningen känns som vår, samma gröna färg som de små skotten på kvistarna. En present ska det bli :-)


fredag 5 mars 2010

sjal och påskvantar

 

Så här blev min andra citronsjal, lite större och stickad i gotlandsull. Tyvärr tog det lila garnet slut men skarvade med grått och tycker ändå att det blev rätt fint. Nu blir det nog inte fler citronsjalar på ett tag.

 

Igår stickade jag dessa vantar i vålberggarn. Enklast möjliga mönster med vriden resår och slätstickning. Tycker att det här garnet är så fint i sig och vill verkligen att det ska komma fram. Ett par riktiga påskvantar blev det.

torsdag 4 mars 2010

Loppisfynd

Det går en liten utmaning här på bloggarna att visa sina fem bästa loppisfynd, så här kommer dom.

 

Nästan allt vårt porslin är köpt på loppis, fint porslin och oftast jättebilligt.


 

Mitt andra fynd är den här lilla byrån, tror jag köpte den för 30kr, med lite slipning och målning blev den hur fin som helst.


 

Tänk så mycket fina tyger man kan hitta, de här tror jag att jag gav en tia styck :-)

 

Vi som dricker mycket te behöver många teburkar. Ett av teerna från garn och tebytet har hamnat i den rödguldiga längst bak.

 

Sist men inte minst min tramporgel, inte köpt på loppis men ändå ett fynd då jag fick den gratis. 

onsdag 3 mars 2010

gardiner och mössa

 

  

Har sytt gardin till vårt sovrum idag. Tyget har jag tidigare köpt på loppis.



 

Så här ser soffhörnan ut just nu, har precis bytt duk på bordet. Tycker verkligen om den här platsen, sitter helst i hörnet och stickar.


 
 
Har blivit klar med en lila lina-mössa. Den är stickad i garnet heavens hand, superhärligt garn och lätt att sticka med. Har fått beställning på en till lina-mössa, hoppas jag hinner färdigt till på söndag.

tisdag 2 mars 2010

lila

 

Ja ännu en citron och en Lina men de är ju riktigt bra och fina mönster. Har nog snöat in lite på lila nu, det går liksom i perioder det där med färger. Citronen är snart färdig och ska då blockas på det välkända blockningspusslet från biltema. Köpte ett igår och har en känsla av att det kommer användas mycket. 


 

Så här ser min lilla stickhörna ut för tillfället, kudden är från House doctor och är köpt på rea :)

måndag 1 mars 2010

Lina


 


En till Lina-mössa klar. På den här syns mönstret mycket bättre. Den är verkligen jätterolig att sticka, mönstret kan du hitta här.  Fler såna här mössor lär det bli :-)