tisdag 27 april 2010

vårgrön kofta


En liten kofta på gång, stickad i drops baby merino.

måndag 26 april 2010

mössor på rad




Fina lillasyster är på besök och får vara modell för en dag. Här i två färdigstickade Lina-mössor :-) Den gröna är hennes egen och stickad i heavens hand och den bruna är nystickad till fästmannen.

onsdag 21 april 2010

Vintage stories






Kappahl har en ny kollektion som heter Vintage stories som är helt underbar, jag skulle tänka mig nästan allt i den. Se också barnkläderna som är SÅ fina.

måndag 19 april 2010

lövsjal mm


Har kommit lite längre på min lövsjal, den är verkligen jätterolig att sticka, sådär lagom svår så man kan titta på tv samtidigt som man stickar :-) Alpackagarnet är ju jättemjukt, men inte helt lätt att få det jämnt.


Köpte billigt ullgarn på loppis och har börjat på en mössa, jag vet att det är vår och att mössa snart inte behövs men kanske till nästa vinter.


Flera tröjor ligger och väntar, den här pippitröjan började jag på för några veckor sedan men sen har den liksom stannat. Det är så svårt att få det jämnt med alpackagarnet, jag hoppas det blir bra sen vid blockning.


Å vad jag tycker om mina pelargoner, dom gör mig glad :-)

fredag 16 april 2010

lövsjal


Början på en vårig lövsjal, stickad i alpackagarn och med mönster från yll och tyll.

onsdag 14 april 2010

sådd och återbruk






Har varit ledig i två dagar och hunnit njuta lite av våren. Har planterat om pelargoner och börjat så, gräslök, tomater, sockerärtor mm. Vet ännu inte hur mycket vi får plats med på vår nya uteplats som vi får i juni men sår mycket så får vi se vad som får plats.


Halvvantar till fästmannens frusna händer.


Hann också sy en liten lampskärm av ett slitet kuddfodral från 70-talet. Tycker om att återanvända gamla slitna saker som får ny användning.

fredag 9 april 2010

Halvvantar



Såna här små projekt är det jag hinner med just nu. Halvvantar stickade i det underbara garnet malabrigo worsted. Det är det första jag stickat med mönster på engelska :-), mönstret finns här


Ännu ett par halvvantar, stickade i det mjuka garnet som jag fick i garn och te-bytet.

tisdag 6 april 2010

tapet och färgprover


Den här tapeten har jag fått av vännen på gotland. Har tänkt att måla och tapetsera luckorna på två sängbord. Så idag har handlats sandpapper, spackel mm. Lånade också hem några färgprover men kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag ska välja, ska börja slipa så får vi se :-)

söndag 4 april 2010

nya epan







Nej inte hinner jag med så mycket stickning nu för tiden. När man jobbar som kyrkomusiker är det liksom högsäsong vid påsk. I dag åkte jag hem till Hälsingland, strålande sol har det varit, en riktigt härlig vårdag. Ikväll har jag och lillebror hängt i hans nya fixade epa. Burnar........ och sladd :-)