söndag 29 januari 2012

Krus och Hälsingland




Verkar som att jag verkligen hamnat i en period av tvåändsstickat, det är ju SÅ kul! Överst halvvantar i lite hopplock av mönster, kruset på mitten är från Sollerön, stickade i Wålsteds z-tvinnande garn. Dessa fick bli till mannen E då de satt perfekt på honom. Nedan, ett litet smakprov på nästa projekt. Eget komponerade vantar som påminner mig om tapeter från Hälsingland, längar hem nu...


lördag 21 januari 2012

mossgrönt och småbyxor




De mossgröna halvvantarna stickas vidare, får nog bli till någon med lite större händer. För några dagar sedan blev jag färdig med dessa små byxor i minsta storlek, stickade i merino extra fine i ett mönster från garnstudio. Ett riktigt användbart mönster, lär nog bli fler av dessa :-) Annars går mesta av sticktiden åt till att sticka provlappar med olika uppläggningar, avmaskningar mm till Västerbergs stickkurs som jag går just nu, aldrig trodde jag att det skulle vara så roligt att sticka provlappar :-)

lördag 14 januari 2012

Krumelur






Kan inte riktigt bestämma mig vad detta är, kanske en uggla eller en robot eller någon annan krumelur. Kul var den att göra i allafall! Sydd i gamla rester av vadmal, ett förkläde och en gammal gardin :-)

lördag 7 januari 2012

himmelsblå


 






Idag är det strålande sol ute och klarblå himmel, helt underbart skönt var det att gå en liten promenad. För en tid sedan blev denna klar, himmelsblå swallowtail, roligt mönster som inte var allt för svårt att komma ihåg. Kanske blir det någon mer så småningom, den har redan blivit väl använd. Idag börjar jag ny mösstickning och syr kanske fast dragkedjan till lilla långkoftan.

onsdag 4 januari 2012

Nytt år, ny frisyr







Nu hemma igen efter jul i hälsingland och nyår på gotland, har varit härligt men är också skönt att vara hemma igen. Igår klippte jag ny frisyr, riktigt kul att gå till frissan och säga gör som du vill, trivs riktigt bra.


Lite stickat har det också blivit, ska lägga upp bilder så fort jag får något vettigt ljus att fota i. Mer stickning blir det i vår då jag börjar på Västerbergs folkhögskola och deras kurs i stickning, ska bli kul att få grotta in sig riktigt ordentligt.